Screening versus privacy

17 oktober 2016 Geschreven door: Martin Vollenbroek

screening

Het arbeidsjuridisch belang van een correcte screening van potentiele en zittende werknemers kan groot zijn. Dit geldt sowieso bij het doen van onderzoek naar werknemers. Uiteraard heeft u als werkgever het belang dat u wilt weten wie u in huis haalt. Daar staat de privacy van de werknemer tegenover. Beiden hebben een groot belang en het niet zorgvuldig omgaan met deze privacy kan vervelende consequenties hebben.

Recent onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens maakt duidelijk dat er hoge zorgvuldigheidseisen worden gesteld aan het verwerken van persoonsgegevens bij het screenen van sollicitanten en werknemers.

Vraagstukken als het geven van toestemming door een screening kandidaat, het reduceren van risico’s, welke documenten en persoonsgegevens mogen wel of niet worden geregistreerd blijken conform dit onderzoek cruciaal in een zorgvuldig screeningproces.

De Autoriteit Persoonsgegevens is vrij duidelijk over wat nu wel en niet volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens mag. Deze interessante en verhelderende conclusies willen wij graag met u delen.

In coproductie met Cecil Rupert – Zengerink van Zuiver Arbeidsrecht praten wij u graag bij over de juridische aspecten en hoe screening en onderzoek in zijn werk gaat.

Geïnteresseerd? Aanmelden voor deze kennissessie op 8 of 10 november 2016 kan via https://lnkd.in/e3R57MR

"Samenwerken aan de oplossing"